Back to the Basics met de Rekenbootcamp

17 JUNI 2016 – 08:00

LEENDE – Nog niet zo heel lang geleden lieten we je kennis maken met Wikkelwijs: Een eigenwijze onderwijspraktijk! Eigenaresse Lisette van de Kerkhof heeft sindsdien niet stilgezeten en biedt sinds kort een heuse Bootcamp aan. Een slim uitgedacht programma waarbij kinderen kleur, beelden en natuurlijk beweging gebruiken om rekensommen te automatiseren (het uitrekenen met behulp van denkstappen) en memoriseren (inprenten)!

Rekenen. We zijn er niet allemaal even goed in… Maar dat sommen soms leiden tot grote frustratie? “Dat is niet de bedoeling!” zegt Lisette. De Rekenbootcamp kan een oplossing bieden: “Door beweging én beelden worden namelijk beide hersenhelften geactiveerd” legt Lisette uit “Het leren gaat daardoor sneller en nieuwe informatie wordt beter opgeslagen in het lange termijn geheugen!”

Een leuke manier om te leren dus? “Ik geloof dat kinderen zich sneller ontwikkelen in een uitdagende setting waar bewegend, ontdekkend, beeldend en spelend leren centraal staan!” antwoord Lisette. “Daarbij is deze bootcamp geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden met verschillende leerstrategieën!”

Dus, heeft jouw kind moeite met plus- en minsommen? Telt je kind nog op zijn of haar vingers? Lukt het maar niet om de tafels te onthouden? Óf wil je kind graag wat sneller worden in rekenen? Neem dan direct contact op.

To Top