Background
logo

Beste ouders, beste relatie,

Na 10 jaar Wikkelwijs gedraaid te hebben, heb ik een plekje gevonden bij de Salto Expertisedienst in Eindhoven. Salto is een organisatie met 21 scholen in Eindhoven. Deze stichting is niet nieuw voor mij. Ik heb als ZZP’er mooie onderzoeken mogen verrichten op deze scholen. Er is een plekje vrijgekomen in het vaste Expertiseteam, met collega’s: gedragsspecialisten, logopedist, orthopedagoog en psycholoog, en de mogelijkheid om mee te denken in beleid. Iets wat in mijn rol als ZZP’er toch echt anders is.

Ik werk nog steeds met kinderen, maar ook vooral met leerkrachten, intern begeleiders en kwaliteitsondersteuners. Dit biedt de mogelijkheid om aan de voorkant te werken bij kinderen voor wie het leren niet zo leuk meer is, waardoor kinderen snel en goed in beeld kunnen worden gebracht en begeleid kunnen worden binnen de scholen.

Hetgeen voor kinderen en ouders bij Wikkelwijs doen, op de manier waarop ik het altijd gedaan heb, lukt niet meer in combinatie met de werkzaamheden bij de Salto Expertisedienst. Dan zouden er twee dingen half gedaan worden, en zoals jullie me kennen, ben ik daar niet zo goed in. Vandaar dat ik besloten heb om geen kinderen meer te onderzoeken, behandelen, of te begeleiden. Helaas geef ik ook geen cursussen meer aan professionals. Door te werken binnen de stichting, kan ik meer aan de voorkant werken, waardoor het leren leuk blijft voor kinderen.

Dank voor het vertrouwen in Wikkelwijs. Met jullie samenwerking, in de begeleiding van jullie kind en jullie inzet thuis, naast de inzet van jullie kinderen, heb ik 10 supermooie Wikkelwijsjaren gehad. Het was echt heel speciaal om het zelfvertrouwen bij de kinderen te laten groeien, waardoor kinderen weer met plezier zijn gaan leren. Het was ontzettend dankbaar.

Met hartelijke groet,

Lisette van de Kerkhof
Orthopedagoog SKJ | NVO