Kinderen helpen met

Begrijpend lezen

Begrijpend lezen is een belangrijke vaardigheid voor leerlingen. Wij weten dat veel kinderen dit moeilijk vinden. Bij Wikkelwijs prikkelen we de nieuwsgierigheid om samen een tekst uit te diepen.

Vanuit de interesses van de kinderen kiezen we teksten die verschillende keren gelezen worden. De kinderen leren de vaardigheden om strategieën toe te passen, zoals omgaan met moeilijke woorden, aantekeningen maken en samenvatten. Door het praten over de tekst komen de kinderen tot een beter tekstbegrip.

divider

Lezen als een detective, speuren naar antwoorden en schrijven als een verslaggever!

Strategieën

Verwijswoorden, signaalwoorden, verbanden leggen, oorzaak en gevolg… Kinderen vinden dit vaak moeilijk en saai. Bij Wikkelwijs begrijpen we dat heel goed. Daarom pakken we het anders aan. Vanuit nieuwe inzichten, door gebruik te maken van complexe maar voor kinderen toch interessante teksten.

Bij Wikkelwijs worden kinderen geïnspireerd om dieper te graven in een tekst.

 

divider

Centraal staat:

  • Weten wat de kern is;
  • Meer informatie krijgen;
  • Yes! We begrijpen het!
Heb je

Vragen?

Neem telefonisch contact met mij op of stuur een e-mail bericht. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×