Bijna alle kinderen hebben wel een vak waar ze niet zo goed in zijn. Dat geeft helemaal niets, zo lang ze dit compenseren met hun scores op andere vakken. Maar zelfs als dat lukt, baal je van die ene onvoldoende.

Gaat een bepaald vak erg moeizaam, dan overweegt u misschien bijles voor uw kind. Bijles is een prima manier om een stukje ontbrekende kennis op te sporen. Met wat hulp kan uw kind vaak weer goed mee in de lessen op school.

Maar wat nu als dat het probleem niet is?

 

Bijles die je leert leren

Problemen met een bepaald vak zijn niet altijd te wijten aan gemiste lessen of verkeerd begrepen lesstof. Vaak blijkt dat kinderen vast lopen omdat hun manier van leren niet optimaal is. Dat compenseren ze met intelligentie en/of heel hard werken, maar op termijn is dit niet voldoende. Dan is bijles niet de manier om tot betere resultaten te komen. Wikkelwijs biedt daarom geen bijles, maar huiswerkbegeleiding.

 

Leer makkelijker

Wikkelwijs helpt kinderen bij het organiseren en structureren van hun schooltaken. We zoeken samen naar manieren die passen bij uw kind. Met een andere manier van leren lukt het wél om bij blijven. Bovendien verloopt het leren soepeler. Met minder moeite en frustratie behalen de kinderen betere resultaten. Daar wordt school een stuk leuker van!

 

Op zoek naar de oorzaak

Als uw kind moeite heeft op een bepaald vak, ligt er natuurlijk ook een taak bij school. Vaak helpt wat extra uitleg, oefening, of nog eens herhalen. Maar het huidige schoolsysteem biedt niet altijd ruimte om voor elk kind apart uit te zoeken waar het mis gaat. Wikkelwijs gaat die zoektocht aan, samen met uw kind.

We werken niet alleen aan de lesstof, maar besteden ook aandacht aan werkhouding, aandacht en concentratie. Daarnaast is zelfvertrouwen heel belangrijk. Een kind dat lekker in zijn vel zit, leert met plezier.

 

Onderliggend leerprobleem

Soms ontdekken we tijdens huisbegeleiding de reden waarom uw kind een achterstand heeft opgelopen. Bijvoorbeeld een onderliggend leerprobleem zoals dyslexie of concentratieproblemen. In dat geval kan Wikkelwijs uw kind helpen deze moeilijkheden te overwinnen. Met de juiste begeleiding zetten we uw kind weer ‘in zijn kracht’, zodat het naar eigen vermogen kan presteren.

 

To Top