Aan kinderen op de basisschool worden al aardig wat eisen gesteld. Onder andere op het gebied van werkhouding en taakgerichtheid, planningsvaardigheden en ‘leren leren’. Sommige kinderen hebben daar moeite mee. Ze vinden het bijvoorbeeld lastig om hun huiswerk te plannen of zelf thuis een toets voor te bereiden.

Wikkelwijs helpt deze kinderen met aandacht voor het stimuleren van de executieve functies die op deze leeftijd zo belangrijk zijn.

 

Leren leren

Wikkelwijs geeft huiswerkbegeleiding aan kinderen van zes tot twaalf jaar. We helpen uw kind bij:

  • plannen van het huiswerk
  • maken van het huiswerk
  • toetsen voorbereiden
  • een goede werkhouding

Huiswerkbegeleiding is een manier om uw kind te helpen zelfstandig te leren plannen en organiseren. Het is iets anders als bijles.

 

Stappenplan

Samen nemen we het huiswerk door. We helpen uw kind een goede planning te maken zodat het huiswerk en de voorbereidingen voor een toets op tijd klaar zijn.

 

Aandacht en concentratie

Om goed aan je huiswerk te kunnen werken, zijn zaken als aandacht, concentratie en taakgerichtheid heel belangrijk. Hier besteden we bij huiswerkbegeleiding dan ook veel aandacht aan. Natuurlijk gebeurt dat op een positieve en opbouwende manier. Met als doel: uw kind inzicht te geven in het eigen leerproces, zodat het er uiteindelijk zelf de baas over wordt.

 

Zelfvertrouwen

Wikkelwijs gelooft in een positieve benadering. We besteden veel aandacht aan wat goed gaat, en benutten de sterke kanten van uw kind bij het aanleren van nieuwe vaardigheden. Zo groeit het zelfvertrouwen, en dat is de basis voor een goede werkhouding.

 

To Top