Als Remedial Teacher geef ik gespecialiseerde begeleiding aan kinderen bij wie het leren minder soepel loopt dan verwacht. Bijvoorbeeld aan kinderen die meer dan gemiddeld moeite hebben met spellen, lezen, rekenen of met leren in het algemeen.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het op school niet lukt, bijvoorbeeld:

  • een verkeerde manier van leren
  • een leerachterstand of taalachterstand
  • een leer- of ontwikkelingsstoornis zoals dyslexie, ADHD of PDD-NOS

Wikkelwijs geeft Remedial Teaching aan kinderen op de basisschool.

 

Wat doet een Remedial Teacher?

Als uw kind meer begeleiding nodig heeft dan de school kan bieden, biedt Remedial Teaching uitkomst. De remedial teacher helpt om problemen in kaart te brengen en te zoeken naar manieren waarop het leren wél lukt.

 

Meer zelfvertrouwen

Als iets op school niet lukt, heeft dat vaak een grote impact op uw kind. Het kan boos of gefrustreerd raken, minder zelfvertrouwen krijgen of heel erg in zijn schulp kruipen. Remedial Teaching gaat uit van wat uw kind wél kan. Van daaruit bouwen we op, stapje voor stapje, zodat uw kind weer vertrouwen krijgt in eigen kunnen: ‘Ik kan het wél!’

 

Waarom Remedial Teaching?

Remedial Teaching is begeleiding op maat. Het doel is zo te ondersteunen dat uw kind het onderwijs op eigen niveau, op de eigen school, kan blijven volgen. Hiervoor ga ik intensief met uw kind aan de slag. Ik richt me volledig op wat hij of zij nodig heeft, zodat uw kind het beste uit zichzelf kan halen.

 

Hoe werkt Remedial Teaching?

Samen met u en uw kind gaan we op zoek naar de oorzaak van het leerprobleem. Daarna gaan we werken aan de oplossing. Het liefst stem ik mijn begeleiding af met de school, zodat we elkaar kunnen versterken.

 

To Top