Wikkelwijs is een eigenwijze praktijk voor orthopedagogiek en Remedial Teaching. Als orthopedagoog begeleid ik kinderen bij wie het leren minder soepel gaat dan verwacht. Mijn specialisme is de behandeling van dyslexie en andere lees- en/of spellingsproblemen. Ook voor hulp bij andere leerproblemen kunt u bij mij terecht.

Naast begeleiding bij leerproblemen verricht ik handelingsgerichte diagnostiek zoals het afnemen van intelligentie-onderzoek, een screening voor dyslexie of een test waarbij rekenproblemen als dyscalculie onderzocht worden.

Bij elke hulpvraag doe ik gericht onderzoek naar het leren van een kind. Ik kijk niet alleen naar schoolprestaties, maar ook naar de ontwikkeling van voldoende eigenwaarde, zelfvertrouwen en een goede vertrouwensrelatie. Als deze randvoorwaarden zijn ingevuld, ontstaat bij het kind vaak vanzelf de overtuiging: “ik kan het!”

Wikkelwijs is onderscheidend van andere praktijken, omdat ingestoken wordt op bewegend leren. Er wordt geleerd door te springen, te rennen, te spelen, te gooien en te vangen, want leren is hartstikke leuk en bewegen is gezond!

 

Missie

Leerontwikkeling bij ieder kind.

 

Visie

Om de leerontwikkeling te kunnen bereiken ga ik aan het werk met uw kind. Ik kijk waar de kracht zit en welke intelligenties aangesproken kunnen worden.

 

To Top